7 м≥с¤ц≥в

ƒит¤т≥ у в≥ц≥ 7 м≥с¤ц≥в необх≥дно ввести дек≥лька нових продукт≥в, тому необх≥дно м≥ж введенн¤м кожного з них витримувати ≥нтервал 1Ч2 тижн≥. “ому можна почати введенн¤ сиру або м'¤сного бульйону дек≥лька ран≥ше Ч в 6,5 м≥с¤ц≥в.
ƒл¤ п≥двищенн¤ секреторноњ активност≥ травних залоз в рац≥он дит¤ти ввод¤ть м'¤сн≥ бульон, починаючи з 1 чайноњ ложки. —л≥д мати на уваз≥, що м'¤сний бульйон волод≥Ї аллергиз≥рующим д≥Їю, тому вводити його сл≥д з великою обережн≥стю. ƒ≥т¤м, схильним до алерг≥чних реакц≥й, м'¤сний бульйон починають давати вперше в п≥зн≥ш≥ терм≥ни.  ≥льк≥сть бульйону в подальш≥ терм≥ни сл≥д зб≥льшувати поступово. Ќеобх≥дно врахувати, що нав≥ть у в≥ц≥ 1 р≥к к≥льк≥сть бульйону не повинна перевищувати 30 мл.
« 7 м≥с¤ц≥в в рац≥он живленн¤ ввод¤ть нежирне ¤ловиче м'¤со. ћ'¤со зв≥льн¤ють в≥д пл≥вок, вар¤ть ≥ дв≥ч≥ провертають через м'¤сорубку або протирають через сито. ћ'¤со починають давати з невеликих доз (1/2 чайноњ ложки), поступово довод¤чи к≥льк≥сть до к≥нц¤ м≥с¤ц¤ до 1,5 столовоњ ложки.
якщо дит¤ добре перенесло введенн¤ м'¤сного бульйону, то на н≥м можна готувати протерт≥ овочев≥ супи. ≤, оск≥льки дит¤ вже отримувало овочеве Ђпюре, не сл≥д в≥дноситис¤ до протертого овочевого супу на м'¤сному бульйон≥ ¤к до нового блюда. « моменту введенн¤ м'¤сного бульйону починаЇтьс¤ формуванн¤ об≥ду. “ому при складанн≥ рац≥ону мамам сл≥д дотримувати правила чергуванн¤ щ≥льних ≥ р≥дких блюд. Ќаприклад, погодувати дит¤ти кашею, п≥сл¤ чого дати фруктове пюре ≥ с≥к. јбо погодувати густим овочевим пюре, а п≥сл¤ нього дати с≥к. ќб'Їм об≥ду може бути трохи б≥льше ≥нших годувань, при цьому потр≥бно стежити, щоб об'Їм другого блюда був достатн≥м дл¤ насиченн¤ дит¤ти.
ѕ≥д час годуванн¤ семим≥с¤чному дит¤т≥ мама може дати в руку чайну ложку, що полегшить вченн¤ навикам самост≥йноњ њди.
« 7 м≥с¤чного в≥ку рекомендуЇтьс¤ давати дит¤т≥ сухар, що, з одного боку, дозвол¤Ї ще б≥льше р≥зноман≥тити рац≥он, а з ≥ншоњ Ч стимулюЇ навики жуванн¤.

ѕриблизний рац≥он дит¤ти у в≥ц≥ 7 м≥с¤ц≥в:

6.00 Ч грудне молоко (210 мл)
10.00 Ч каша 10%-на¤ в≥вс¤на (150 мл), ¤Їчний жовток (1/2 шт), ¤г≥дне пюре (60 г)
14.00 Ч м'¤сний бульйон (5 мл), м'¤сне пюре (1/ чайноњ ложки), сухар (5 г), овочеве пюре (135 г), ¤блучний с≥к (60 мл)
18.00 Ч грудне молоко (170 мл), сир (40 г)
22.00 Ч грудне молоко (210 мл)

–азова к≥льк≥сть њж≥ Ч 210 гр.


ѕовернутис¤


Hosted by uCoz