9 м≥с¤ц≥в

” в≥ц≥ 9 м≥с¤ц≥в дит¤т≥ можна давати м'¤со нелише у вигл¤д≥ пюре, але ≥ готувати з нього суфле, фрикадельки, паров≥ котлети. ѕодр≥бнювати њх при годуванн≥ дит¤ти не сл≥д. Ќавпаки, потр≥бно все б≥льше привчати дит¤ти до жуванн¤.  оли д≥т¤м дуже довго дають лише р≥дк≥ або нап≥вр≥дк≥ блюда, в не виробл¤Їтьс¤ навик жуванн¤. “ак≥ д≥ти ≥нколи до 5 рок≥в все њд¤ть лише в протертому вигл¤д≥, в≥дмовл¤ючись в≥д м'¤са, риби, фрукт≥в ≥ сирих овоч≥в.

ѕаров≥ котлети: м'¤со зв≥льнити в≥д пл≥вок, пропустити через м'¤сорубку, з'Їднати з хл≥бом, ще раз пропустити через м'¤сорубку, посолити ≥ збити, додаючи холодну воду. « отриманоњ маси сформувати котлети, укласти њх в емальовану миску, наполовину залити бульйоном (овочевим або м'¤сним) або до водою ≥ гасити п≥д кришкою на вогн≥ або в духовц≥ 30Ч40 хвилин.

Ќа 50 г котлет буде потр≥бно 50 г м'¤са, 10 г хл≥ба, 30 мл води.

—уфле з курки: кур¤че м'¤со пропустити через м'¤сорубку, додати молоко, сирий жовток, вершкове масло, небагато сол≥ ≥ ретельно вим≥сити. ќтриману масу викласти на змащену маслом сковороду ≥ зап≥кати в духовц≥ 30Ч35 хвилин.

Ќа 50 г суфле потр≥бне 50 г кур¤чого м'¤са, 30 мл молока, 1/4 жовтка, 2 г масла.
” 9 м≥с¤ц≥в у вигл¤д≥ прикорму ввод¤ть рибу нежирних сорт≥в (р≥чкова риба, тр≥ска, судак, хек). –иба часто викликаЇ у маленьких д≥тей алерг≥чн≥ реакц≥њ, тому вводити цей вигл¤д прикорму (у вигл¤д≥ в≥двареного пюре або тефтелею) сл≥д дуже обережно, починаючи з найменших доз (1/2 чайноњ ложки). ƒавати рибу краще в уран≥шнЇ годуванн¤ (10 годин), ретельно спостер≥гаючи за реакц≥Їю дит¤ти. ќдночасно з рибою у жодному випадку не можна вводити в рац≥он дит¤ти ¤кий-небудь новий вигл¤д њж≥, ¤кий дит¤ до цього не отримувало (новий вигл¤д фрукт≥в або овоч≥в, сок≥в, м'¤са ≥ тому под≥бне). «а в≥дсутност≥ алерг≥чних реакц≥й к≥лькостей( риби можна поступово зб≥льшувати. ѕроте бажано ≥ п≥сл¤ звиканн¤ до цього вигл¤ду њж≥ не давати њњ гущавин≥ 2Ч3 раз на тиждень. якщо мал¤ отримуЇ повну порц≥ю риби (50Ч60 г), м'¤со йому цього дн¤ не дають.

“ефтел≥ з риби: рибу ретельно очистити, зв≥льнити в≥д шк≥ри ≥ к≥сток ≥ пропустити через м'¤сорубку разом з розмоченим в холодн≥й вод≥ хл≥бом. ” рибний фарш додати сирий жовток, рослинну ол≥ю, небагато сол≥, ретельно вим≥сити ≥ збити, й отриманоњ маси сформувати невелик≥ кульки, ¤к≥ покласти в маленьку каструльку, залити наполовину водою ≥ варити на слабкому вогн≥ 20Ч30 хвилин.

ƒл¤ здобутт¤ 50 г тефтелею потр≥бний 60 г риби (ф≥ле), 10 г хл≥ба, 1/4 жовтка, 10 мл води, 4 г рослинноњ ол≥њ.

ѕриблизний рац≥он дит¤ти у в≥ц≥ 9 м≥с¤ц≥в:

6.00 Ч грудне молоко (220 мл)
10.00 Ч каша 10%-на¤ манна (150 мл), ¤Їчний жовток (1/2 шт), ¤г≥дне або фруктове пюре (80 г)
14.00 Ч протертий овочевий суп на м'¤сному бульйон≥ (30 мл), сухар (10 г), овочеве пюре (120 г), м'¤сне пюре або фрикадельки (50г), фруктовий с≥к (30 мл)
18.00 Ч кеф≥р (120 мл), сир (40 г), печиво (10 г), ¤блучний с≥к (50 мл)
22.00 Ч грудне молоко (220 мл)

–азова к≥льк≥сть њж≥ Ч 220Ч230 р.

ѕовернутис¤


Hosted by uCoz